Skiferleveransen til Nasjonalmuseet havnet på Oppdal

Oppdal Sten har fått bekreftelse på at vi har fått skiferleveransen til Nasjonalmuseet gjennom den tyske bedriften Hoffmann Natursteine.

Dette var en fantastisk nyhet for Oppdal Sten. Leveransen er på underkant av 23 000 m2 totalt.
Til fasaden er det ca.17 000 m2 saget murstein. I tillegg er det ca. 5800m2 med belegning til takterrasse. Størrelsen på prosjektet tilsvarer ca. en årsomsetning for vår del, og er klart den største enkeltordren i Oppdal Sten sin historie.
Denne ordren kommer totalt på nærmere 100 millioner kroner for Hoffmann Natursteine. Signalbygget Nasjonalmuseet vil få stor markedsføringsverdi for Oppdalsskifer og norsk naturstein generelt. Dette er også innovativt for skifernæringen, siden dette medfører at det blir utviklet nye skiferprodukter.

nasjonalmuseet ill1Petter Bye etter at kontrakten var "i boks" Foto: Opp v/Morgan Frelsøy

Det er skifer av typen Oppdal Mørk Golan som skal benyttes til Nasjonalmuseet. Bruddet hvor vi tar ut Oppdal, Mørk ligger like ved siden av Oppdal, Mørk Golan bruddet. Prosjektet skal gå parallelt med den ordinære driften og vil ikke påvirke leveringsdyktigheten til våre eksisterende forhandlere. Vi velger derfor å ansette flere både i bruddet og i produksjonen.


nasjonalmuseet ill2Kilde: Statsbygg   Foto: Mir Kommunikasjon AS (illustr.)   Arkitekt: Kleihues + Schuwerk

I konkurransen mellom oss 4 tilbyderne er pris blitt vektlagt med 45 prosent, utseende 35 prosent og gjennomføringsevne 20 prosent. Oppdal Sten / Hoffman Natursteine scoret best på pris og på utseende. På gjennomføringskraft av prosjektet fikk vi 9. Vår totale score endte på 9,8 som vi er utrolig godt fornøyd med.
For å produsere mursteinen til fasaden vil råblokk fra bruddet vårt i Drivdalen bli fraktet til Hoffmann Natursteine i Tyskland for videreforedling.

nasjonalmuseet ill3Kilde: Statsbygg   Arkitekt: Kleihues + Schuwerk

Belegningen til takterrassen skal vi produsere her på Oppdal. Den skal produseres i ulike størrelser i naturplan med sagde kanter. Utseendemessig harmonerte Oppdal Mørk Golan godt med naturplan mot de sagde kantene. Og spillet på den sagde overflate i de ulike gråtoner var som arkitekt Kleihues + Schuwerk hadde ønsket og sett for seg.

nasjonalmuseet ill4nasjonalmuseet ill5
Kilde: Statsbygg   Foto: Mir Kommunikasjon AS (illustr.)   Arkitekt: Kleihues + Schuwerk

Byggingen av det nye Nasjonalmuseet er allerede kommet i gang og museet skal stå ferdig på den gamle Vestbanetomta i 2019.