Skiferkurs

Skiferkurs
Oppdal Sten arrangerer skiferkurs for murere, anleggsgartnere og butikkmedarbeidere som forhandler skifer.

Hvert år på februar/mars pleier Oppdal Sten å arrangere flere skiferkurs over tre dager. Dette er et skiferkurs for murere, anleggsgartnere og ansatte hos våre forhandlere. Hovedfokuset på skiferkurset er at deltakerne skal lære seg å hugge, mure, plastre og tilpasse skifer, da ved hjelp av ulike teknikker.
Skiferkurs    Skiferkurs 2 2

Under besøket i skiferbruddene får deltakerne et innblikk i hvordan vi tar ut råstoff og se hvor arbeidskrevende det er.
I produksjonshallen i Kåsvegen får de se videreforedling fra blokk til ferdig produkt. Kursdeltakerne blir ofte overrasket over hvor mange prosesser og hardt arbeid som ligger bak hvert enkelt trinn, flis eller bruddhelle.

Det er også en liten teoretisk del der deltakerne får litt kjennskap til Oppdal Sten som bedrift og vårt produktspekter, samt at det kommer en representant fra Weber som informere om bruk av lim, fugemasse etc.

Skiferkurset har også fokus på det sosiale. Oppdal Sten arrangerer en utflukt den første kvelden med god mat og litt god drikke for den som ønsker det. På kveld nr. 2 pleier vi å ha en felles middag på hotellet som deltakerne bor på.

Oppdal Sten får veldig gode tilbakemeldinger på dette kurset fra deltakerne.